Acsense
5KM

Het parcour voor 5 KM

Dit kunt u allemaal verwachten

De Acsense 5 kilometer is het onderdeel met de meeste deelnemers. Jaarlijks staan ruim achthonderd lopers aan de start. Naast geoefende hardlopers en natuur talenten doen er ieder jaar via de Ultieme Uitdaging clinic van atletiekvereniging Spurt '88 een flinke groep mensen mee die voor het eerst met hardlopen zijn begonnen. Een gevarieerd deelnemersveld dus ie twee rondes door het centrum van Hardenberg rennen.

PARCOURS | De Start van de ASCENSE 5 Kilometer is NIET op Markt, maar midden op de Parkweg ter hoogte van huisnummer 20, om 19.00 uur. Er wordt eerst een grote en daarna een kleine ronde gelopen. Het parcours loopt over de rotonde, rechtdoor via de B. Bramerstraat, de Markt over en de Havenweg op. Daarna rechtsaf, voor café Docks langs en scherp met de bocht naar rechts. Na de Voorveghter gaan de lopers linksaf, langs Bios Hardenberg en over de Amaliabrug. Daarna linksaf de Heemsermarsweg over. Vervolgens over de Vechtbrug de Voorstraat in, die overgaat in het Oosteinde. Vervolgens gaan de lopers om het LOC-gebouw heen en weer terug naar de markt. De kleine ronde gaat niet om het LOC-gebouw heen, maar via de Marktstraat terug naar de Markt.

2 x een rondje Hardenberg!

Schrijf je nu in voor de Acsense 5KM!

Praktische informatie

Informatie als routebeschrijving, parkeren, inschrijving/startnummer afhalen en kleed-/doucheruimte vind je door op onderstaande knop te klikken.

Sponsor informatie

Op het hoogste punt in het parcours, 'boven op de Hardenberg', staat het oude postkantoor. In dit markante gebouw is Acsense gevestigd, sponsor van de vijf kilometer. Acsense is een full-service marketing- en salesbureau met een zeer effectieve en onderscheidende formule voor het MKB en grootbedrijf. De specialisten van Acsense helpen groeiende bedrijven om verder te bouwen en te professionaliseren, en krimpende bedrijven om nieuw groeipotentieel te vinden en te benutten. Acsense ondersteund de Vrieling Hardenberg City-run onder andere met het bouwen van de website.

Info: www.acsense.nl

Weetjes en geschiedenis

RECORDS | De vijf kilometer is jaarlijks rijk aan vele talentvolle deelnemers en er worden dan ook snelle tijden gelopen. In 2011 slaagde Jurjen Polderman erin een tijd onder de 15 minuten te lopen. Met 14:45 heeft hij het wedstrijdrecord bij de mannen in handen. Jill Holterman liep in hetzelfde jaar het wedstrijdrecord bij de dames: 16:59. Uiteraard zijn er aantrekkelijke geldprijzen te winnen door de snelste atleten en ligt er een bonus klaar voor diegene die het wedstrijdrecord weet te verbeteren.

De Ultieme Uitdaging

“De Ultieme Uitdaging” van atletiekvereniging Spurt'88 is inmiddels een bekend fenomeen geworden. In 2018 wordt alweer voor de dertiende keer de clinic voor beginnende hardlopers gehouden met als doel het uitlopen van de Acsense 5 kilometer tijdens de Vrieling Hardenberg City-run. Bij Spurt'88 worden mensen met dit ultieme doel in drie maanden tijd, onder deskundige begeleiding, getraind om mee te kunnen doen aan dit hardloopevenement.

Info: www.spurt88.nl

5 KM hardlopen en dan geweldig finishen!

Schrijf je nú in voor de Acsense 5 kilometer!

Blijf helemaal op de hoogte