LOC+Hardenberg
3KM

Het parcour voor 3 KM

Voor jong én oud!

De LOC+ 3 kilometer is een prima opstap voor atleten voor wie de 5 of 10 kilometer nog wat te hoog gegrepen is. Het is een populaire afstand voor alle leeftijden. De vorige editie bracht bijna 80 deelnemers aan de start. Voor de snelste lopers zijn er aantrekkelijke prijzen.

PARCOURS | Het parcours loopt via de Markt, de Havenweg en de Voorstraat die overgaat in Oosteinde. Na bloemenzaak 'De Lelie' gaat de route linksaf de Marktstraat in. Via de Burg. Bramerstraat kom je terug op de Markt bij de finish. Deze ronde wordt drie keer afgelegd.

Praktische informatie

Informatie als routebeschrijving, parkeren, inschrijving/startnummer afhalen en kleed-/doucheruimte vind je door op onderstaande knop te klikken.

Sponsor informatie

LOC+ Hardenberg is op 19 mei het uitgiftepunt van startnummers voor de Vrieling Hardenberg City-run. Het LOC+ is tevens hoofdsponsor van de 3 kilometer. Het gebouw aan de Parkweg in Hardenberg biedt onderdak aan verschillende instellingen op het gebied van Cultuur, Onderwijs en Maatschappij, waaronder HardenbergArt, Bibliotheek Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal. Er zijn meerdere MBO instellingen gevestigd: Alfa-college Hardenberg, de Groene Welle en ROC van Twente. En meerdere indtelling op het gebied van zorg en welzijn.

Info: www.loc-hardenberg.nl

Weetjes en geschiedenis

De 3 km werd in 2012 aan het programma van de Vrieling Hardenberg City-run toegevoegd en was in eerste instantie bedoeld voor de jeugd. Omdat de loop ook erg populair bleek te zijn onder volwassenen, werd de loop in 2013 als een soort tussenloop opgenomen in het programma. Voor iedereen die 5 of 10 km nog iets te ver vindt, is de 3 km een leuke uitdaging. De 3 km is een afstand voor jong én oud.

RECORDS | Het wedstrijdrecord staat bij de heren met 9.06 op naam van Ephrem Kuiper. Hij liep het in 2015. Het record van de dames is 10.37 en staat op naam van Elsa Rijpstra, gelopen in 2016. Verleg jij jouw grens en verbeter je het parcoursrecord, dan ligt er een bonus voor je klaar.

Een goed begin is het halve werk!

Schrijf je nú in voor de LOC+Hardenberg 3 kilometer!

Blijf helemaal op de hoogte

Inschrijven vanaf 1 december 2019

16e editie: 16 mei 2020

Testlopen 2019

De Haere sponsor Kidsrun