McDonalds Hardenberg
10 KM

Het parcour voor 10 KM

Doe mee met de McDonalds 10 kilometer!

De McDonalds 10 kilometer is de loop voor de geoefende hardloper. Aangemoedigd door het publiek dat in grote getallen langs de kant staat, leggen deelnemers vier ronden door het prachtige centrum van Hardenberg af.

PARCOURS | De Start van de McDonalds 10 km is midden op de Burgemeester Bramerstraat om 19:50 uur. Er wordt eerst een kleine ronde gelopen en daarna drie grote ronden. Het parcours gaat de Markt over en de Havenweg op. Daarna rechtsaf, voor café Docks langs en scherp met de bocht naar rechts. Direct na de Voorveghter gaan de lopers linksaf, langs Bios Hardenberg, over de Amaliabrug. Daarna linksaf de Heemsermarsweg over. Vervolgens over de Vechtbrug de Voorstaat in, die overgaat in het Oosteinde. Vervolgens gaan de lopers via de Marktstraat terug naar de Markt. Bij de grote ronde gaan de lopers na het Oosteinde om het LOC-gebouw heen en vervolgens terug naar de markt. Na 4 rondes wacht een glorieuze finish op de Markt!

Da's andere koek!

10KM is vier stevige rondjes door Hardenberg!

Praktische informatie

Informatie als routebeschrijving, parkeren, inschrijving/startnummer afhalen en kleed-/doucheruimte vind je door op onderstaande knop te klikken.

Sponsor informatie

McDonald’s Hardenberg vindt de Vrieling Hardenberg City-Run een prachtig sportief evenement en heeft dan ook met veel plezier haar naam verbonden aan de 10 km loop. “De City-Run heeft een grote promotionele waarde voor Hardenberg. Er doen ontzettend veel mensen aan mee. Wij zijn dan ook een trotse sponsor”, aldus restaurant manager Annemarie Huygen.

Info: www.mcdonalds.nl

Weetjes en geschiedenis

RECORDS | De 10 km van 2010 ging de boeken in als een recordeditie. De Keniaan Alan Ndiwa slaagde er toen in om de 10 km binnen dertig minuten af te leggen en zette een parcoursrecord neer van 29:46. Bij de dames staat het record ook op naam van een Keniaanse. Masila Ndunge zette in 2008 een tijd neer van 34:31. Uiteraard zijn er aantrekkelijke geldprijzen te verdienen door de snelste atleten en is ligt er een bonus klaar voor degene die het parcoursrecord weet te verbeteren.

Halve Marathon Clinic Spurt'88

Is 10 km aan een stuk binnen het uur lopen voor jou geen probleem en wil je de Halve Marathon van de Hardenberg City-run meemaken? Stap dan in bij de Halve Marathon Clinic van atletiekvereniging Spurt'88. Start clinic: 12 maart 2018.

Bent u er al uit? Doe mee!

Schrijf je nu in om deel te nemen aan de McDonalds Hardenberg 10KM!

Blijf helemaal op de hoogte