Corona zet een streep door de Vrieling Hardenberg City-Run 2020

Nadat de landelijk aangescherpte maatregelen rondom het Corona virus bekend werden gemaakt heeft de organisatie van de Vrieling Hardenberg City-Run moeten besluiten om ook de zestiende editie van de City-Run af te lassen. Zij vormt geen uitzondering op alle andere evenementen die landelijk afgelast worden tot 1 juni 2020. De 16e editie wordt doorgeschoven naar 15 mei 2021!

Teleurstelling maakt plaats voor gezond verstand.

“Uiteraard vinden we het ontzettend jammer en hadden we dit het liefst anders gezien”, zegt voorzitter Christiaan Kuiper. “Maar we hebben er natuurlijk alle begrip voor. In eerste instantie hadden we nog de hoop dat wij ons evenement wel door zouden kunnen laten gaan en we volgden het nieuws natuurlijk op de voet. Maar na de laatste maatregelen hebben we toch dit besluit genomen. Niet gemakkelijk, nee, maar we voelen ons uiteindelijk wel verantwoordelijk voor veiligheid van alle deelnemers, publiek en inwoners van Hardenberg. Gezondheid gaat voor alles en je hoeft echt geen sporter te zijn om dat als hoogste prioriteit te hebben.”

 

Pijlen gericht op 2021

De hardloopkalender staat altijd al vol, zo midden in het jaar, maar door verplaatsing van diverse evenementen lijkt hij overvol te raken. “Mede daarom hebben wij als organisatie besloten de City-Run niet uit te stellen naar een later tijdstip, maar om dit jaar over te slaan en onze pijlen op volgend jaar te richten. Het is nu sowieso onzeker, je weet niet wat de verdere ontwikkelingen rondom het Corona-virus zijn. Omdat we heel goed begrijpen dat het een enorme teleurstelling is voor alle lopers, de kinderen, G-lopers en de bedrijven ontvangt iedereen vanzelfsprekend het inschrijfgeld terug. Voor nu bedanken we in elk geval al onze sponsoren, alle ingeschreven deelnemers en vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en enthousiasme tot nu toe. Verder willen we als organisatie iedereen op het hart drukken vooral voorzichtig te zijn. Blijf lekker hardlopen, maar bewaar voldoende afstand. Wees je bewust van de risico’s. Pas goed op jezelf en een ander. Zo kunnen we allemaal gezond en wel van start in 2021. Ondertussen mag iedereen zaterdag 15 mei 2021 roodomrand op de kalender zetten. Dan maken we er samen een fantastische zestiende editie van!”